Preambul

Având în vedere că, în urma controlului Gărzii Financiare şi a O.P.C. din data 26.09.2007, precum şi a percheziţiei din data de 27.09.2007 si 28.09.2007, “Grupul GARANT” şi actionarul lui, Dulea Virgil, au suferit o distorsionare a imaginii publice, ne vedem obligaţi să prezentăm povestea adevărată în legatură cu acest caz, probată cu documente şi declaraţii.

Am ales varianta publicării în acest blog deoarece presa, ca în majoritatea cazurilor, s-a comportat în mod neprofesionist, nerespectând Codul Deontologic al Jurnalistului adoptat de Clubul Român de Presă, potrivit căruia misiunea jurnalistului este aceea de a căuta adevărul în aprecierile sale, el raportându-se la legi şi la morală, iar informaţiile pe care le oferă spre publicare trebuie să fie verificate din cel puţin două surse, precum şi punctul de vedere al celui invinuit etc.

Deoarece, cantitatea mare de aur in discutie (138 Kg., ridicate in vederea cercetarii si nu confiscate) a generat multe afirmatii mincinoase, pentru a înţelege mai bine cele ce urmează, ar mai trebui menţionate următoarele:

– “Grupul GARANT” are un număr de aproximativ 100 de angajaţi.

– “Grupul GARANT” are un capital social de peste 1 milion de dolari.

– Casa de Amanet a “Grupului GARANT” primeşte în amanet aproximativ 70 kg AUR/luna – 840 kg AUR/ an.

– “Grupul GARANT” vinde aproximativ 12 kg AUR/luna – 150 kg AUR/an.

– “Grupul GARANT” intocmeşte contract pentru fiecare gram de aur amanetat/cumparat şi eliberează  bon fiscal si certificat de garantie pentru fiecare gram de aur vândut.

In cadrul “Grupului GARANT” activeaza patru juristi care vegheaza la respectarea legii asa incat organele cu drept de control ce „ies la vanatoare” sa plece de la noi „cu buza umflata”

-Grupul “GARANT’’ are 12 diplome de locul 1 pe ţară sau judeţ pentru cifra de afaceri sau profit.

BIROUL DE PRESĂ AL GRUPULUI GARANT.

 

Toate informatiile, date, text, fotografii, materiale video, mesaje sau alte materiale, indiferent daca au fost afisate in mod public sau transmise individual, privat, revin in responsabiltatea unica a persoanei care a fost sursa unor astfel de materiale. Aceasta inseamna ca dumneavoastra sunteti in intregime responsabili pentru toate materialele pe care le incarcati sau le puneti la dispozitie in mod public in cadrul site-ului.