Motto: un om este liber atunci cand poate

face ceea ce ii permite legea

C.L. De Montesquieu

Pe 26.09.2007, în jurul orei 1500, un numãr de aprox. 20 comisari de la Garda Financiara si inspectori O.P.C. au fãcut un control inopinat şi simultan pe toate cele 12 puncte de lucru şi sediu ale S.C. IFN Master Credit S.R.L. care gestioneazã franciza Garant.

Controlul s-a finalizat spre miezul nopţii, iar rezultatul a fost cã scripticul corespunde cu fapticul la soldurile în lei şi stocurile în aur.

Tot pe 26.09.2007, la aceeaşi orã, doi comisari, respectiv Comisar Şef Radu Cristian şi Comisar  Hristu Tudoruş, au încercat sã facã un control şi în locuinţa privatã a actionarului Dulea Virgil, pe care acesta o foloseşte ca birou personal. Au pãtruns fãrã acordul lui în curte, ulterior trezindu-se cu ei în casă şi spunându-i cã vor sã facã un control. Neîntelegându-se asupra incintelor ce pot fi controlate conform Cod de Procedură Fiscală, art. 57, alin. 3 şi 4, au plecat, spunând că vor veni cu autorizaţie de percheziţie.

Dupã mai bine de 24 de ore au venit cu autorizaţie de percheziţie, act care se eliberează numai în situaţia în care există un dosar penal şi o începere a urmăririi penale. În situaţia de faţă, începerea urmăririi penale s-a facut pentru (culmea!) împiedicarea organelor de a intra şi a verifica o locuinţă privată (Legea 241/2005, cap. II, art. 5).

La perchezitie, desfãşurarea de forţe a fost supradimensionată (jandarmi, DIAS, poliţie (S.I.F.), A.N.P.C., Garda Financiară). Au lipsit doar elicopterele şi lunetiştii, sau poate nu le-am sesizat noi.

Pentru valorile existente în camerele de tezaur au fost prezentate documente de provenienţa şi documente contabile, care însã nu i-au interesat prea mult CLICK pentru vizualizarea documentelor: document1, document2, document3. document4, document5. Au fost interesaţi doar de bani şi aur.

Timp de 48 de ore au numãrat banii şi au cântãrit o parte din aur, bucatã cu bucatã, lucrând în echipe de câte doi, la opt balanţe. Aproximativ jumatate din cantitatea de aur ridicată a fost preluată vrac, fără să fie cântărită bucată cu bucată, aşa cum cere legea.

Au orientat către perete toate camerele de supraveghere (oare de ce?) şi nu au permis decât unei singure persoane desemnate de către noi să supravegheze echipele care inventariau aurul în conditiile în care acesta era inventariat de către opt echipe, în patru încăperi diferite, încaperi dispuse pe doua nivele.

În acest timp a intrat în casã cine a vrut şi cine nu a vrut: copii cãutându-şi părinţii, colegi de serviciu, vecini etc., ca o dovadã a respectului care existã pentru avutul privat.

In general, derularea percheziţiei a dat senzaţia că nu este coordonată de nimeni.

I-am atras atentia comisarului sef Tomescu Ion  (S.I.F.) despre aceste nereguli şi despre posibilitatea înlocuirii unor obiecte din aur, la care el a raspuns: ,,nu cred dom’le sa faca cineva asa ceva!”

S-au întocmit 37 de dosare anexe din care 30 conţin descrierea obiectelor din aur, dacã asta se poate numi descriere.

S-au ridicat “în vederea continuãrii cercetãrilor” bijuterii şi bani pentru care au fost prezentate documente de provenienţã. In nici un caz nu este vorba despre “capturã” sau “confiscare”, aşa cum au prezentat diverşi miniziarişti.

La finalul percheziţiei s-a constatat lipsa celor douã volume ale exemplarului nr. 1 al manualului de Know-how cu menţiunea “strict secret”, manual aferent francizei şi pentru a cãrei desecretizare sunt prevãzute penalitãţi mari CLICK pentru vizualizarea exemplarului nr. 2.

Au mai dispãrut şi alte obiecte mai puţin importante (reviste, oferte etc.).

Dupa 4 ani de la aceste evenimente, prin vara lui 2011, în momentul în care la dosarul penal întocmit s-a atasat expertiza aurului ridicat în 2007 (expertiză efectuată în 2007-2008 !!!), am constatat cã suspiciunile mele vizavi de înlocuirea unor piese de aur s-au adeverit, în sensul cã a fost înlocuită o cantitate de aprox.15.000 de grame (15 kg) cu tinichele.

 

Toate informatiile, date, text, fotografii, materiale video, mesaje sau alte materiale, indiferent daca au fost afisate in mod public sau transmise individual, privat, revin in responsabiltatea unica a persoanei care a fost sursa unor astfel de materiale. Aceasta inseamna ca dumneavoastra sunteti in intregime responsabili pentru toate materialele pe care le incarcati sau le puneti la dispozitie in mod public in cadrul site-ului.