Dedesubturile problemei

Conform Legii 656/2002, pentru prevenirea spãlãrii banilor, toate tranzactiile mai mari de 10.000 de euro (între timp a crescut la 15.000 euro) trebuie raportate la O.N.P.C.S.B. – un fel de GESTAPO modern.

Conform Legii 656/2002, când se constată existenţa unor indicii temeinice de spălare a banilor sau de finanţare a actelor de terorism, O.N.P.C.S.B. va sesiza de îndată Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Şi pe numele actionarului Dulea Virgil existau astfel de raportãri (Garda Financiarã – pentru un aport de capital de aproximativ 800.000 $ fãcut cãtre socitãţile sale, banca – pentru un împrumut extern, societăţile comerciale la care este actionar – pentru ridicari de dividente etc, nimic ilegal).

Corelând informaţiile primite, O.N.P.C.S.B. face o socoteală simplistă, materializată într-un raport care sună cam aşa: şi-a ridicat dividente de 100.000 euro, a primit un împrumut de 500.000 euro, şi-a împrumutat firmele cu 900.000 euro. Deci a avut încasări de 600.000 euro şi cheltuieli de 900.000 euro. A se vedea dacă diferenţa de 300.000 euro nu provine dintr-o infracţiune. Acestea sunt indiciile temeinice care au stat la baza acţiunii. Totusi, actiunea s-a pus în miscare în urma unei reclamatii făcute de cineva (ştim noi cine) în numele unui fost angajat.

 

 

Toate informatiile, date, text, fotografii, materiale video, mesaje sau alte materiale, indiferent daca au fost afisate in mod public sau transmise individual, privat, revin in responsabiltatea unica a persoanei care a fost sursa unor astfel de materiale. Aceasta inseamna ca dumneavoastra sunteti in intregime responsabili pentru toate materialele pe care le incarcati sau le puneti la dispozitie in mod public in cadrul site-ului.