Luări de pozitie vis-a-vis de afirmaţiile lipsite de temei ale “organelor”

Se vorbeşte despre firme care nu au autorizaţii pentru operaţiunile cu metale preţioase, fiind citaţi în acest sens şeful ANPC, Eugen Voineagu şi şeful Gărzii Financiare Constanţa, Radu Cristian. Spre ştiinţa lor, le spunem că firmele care au un stoc de aur nedestinat vânzării, nu au nevoie de autorizarea operaţiunii de vânzare, iar cele care se ocupă doar cu vânzarea aurului, nu au nevoie de autorizarea operaţiunii de păstrare în depozit.

Într-un alt ziar, Cms. Sef Tomescu Ion face afirmaţia că, în urma cercetarilor lor “laborioase”, au constatat că o parte din aurul reţinut a fost cumpărată de la firme fantomă.

Spre stiinţa lor, le spunem că, într-adevăr o parte din aur a fost cumpărată de la firme din ţară, care prin reprezentanţii lor ni l-au livrat la sediu. Nu ştiu ce înţelege dl. Tomescu Ion prin “firma fantomă”, însa cei care ne-au livrat aurul, ne-au eliberat factură fiscală la faţa locului, factură ce conţine şi datele de identitate ale distribuitorului, conform cărţii de identitate.

Nu este obligaţia noastră să verificam la Registrul Comerţului dacă acele firme există şi nici la Evidenţa Populaţiei dacă persoana respectivă există.

Dacă există firme fantomă sau persoane fantomă este vina autorităţilor, printre care se numără şi dl. Tomescu Ion.

 

Toate informatiile, date, text, fotografii, materiale video, mesaje sau alte materiale, indiferent daca au fost afisate in mod public sau transmise individual, privat, revin in responsabiltatea unica a persoanei care a fost sursa unor astfel de materiale. Aceasta inseamna ca dumneavoastra sunteti in intregime responsabili pentru toate materialele pe care le incarcati sau le puneti la dispozitie in mod public in cadrul site-ului.

{jcomments on}