Despre bijuterii din aur

     Acesta se vrea un mic ghid al cumparatorului de bijuterii din metale pretioase. Chiar daca in marketing se foloseste adesea termenul de bijuterii ieftine din aur, acestea nu pot fi niciodata ieftine, aurul, argintul, platina, etc. au niste preturi de referinta destul de ridicate chiar si atunci cand au fluctuatii negative la bursa. Venim in intampinarea clientilor pentru a ii ajuta sa achizitioneze bijuterii si metale pretioase autentice. In cele ce urmeaza o sa enumeram regulile de baza ce trebuiesc urmate la achizitioanarea de bijuterii din aur, argint, platina, cu sau fara pietre pretioase.

Sursa cumparaturilor:

     Aveti grija de unde cumparati, comerciantii de bijuterii din aur trebuie sa intruneasca anumite conditii pentru a fi autorizat de ANPC sa comercializeze bijuterii din metale pretioase (cu sau fara pietre pretioase), comerciantul de bijuterii din aur are obligatia sa afiseze la punctul de vanzare al bijuteriilor din aur si alte metale pretioase (fie ca este magazin online de bijuterii sau magazin normal) autorizatia emisa de ANPC, pentru magazinul online de bijuterii si pietre pretioase autorizatia se afiseaza sub forma de link catre website-ul ANPC sau link catre documentul scanat si incarcat pe website. Toti comerciantii de bijuterii din aur sau alte metale pretioase trebuie sa fie autorizati de ANPC, fie ca vand bijuterii noi sau bijuterii second-hand, aveti mai jos un link catre autorizatia Magazinului Online Garant, care atesta ca noi putem comercializa bijuterii din aur, bijuterii din argint, pietre pretioase si orice alte metale pretioase. Nu cumparati bijuterii din aur, bijuterii din argint, bijuterii cu pietre pretioase, de la comercianti dubiosi pentru ca sunt sanse foarte mari ca lantul de aur sau argint, bratara de aur sau argint, cerceii de aur sau argint, etc. sa fie false, de un carataj mai slab decat cel pretins sau de provenienta dubioasa. Mai pe scurt, apelati la comercianti autorizati indiferent de cantitatea pe care doriti sa o achizitionati.

Autorizatie ANPC pentru Casa De Amanet GARANT (click aici pentru vizualizare)

 

Titlurile metalelor pretioase (caratajul):

     Deoarece aurul pur este moale, acesta este de obicei aliat cu metale de baza pentru a fi utilizat la realizarea bijuteriilor. Aliajele cu carataj mai mic, de obicei 22kt, 18kt, 14k, contin un procentaj mai mare de cupru sau alte metale de baza.

Conversia caratajului:
intre 58.33% – 62.50% aur pur continut in aliaj = 14k
intre 75.00% – 79.16% aur pur continut in aliaj = 18k
intre 91.66% – 95.83% aur pur continut in aliaj = 22k
intre 95.83% – 99.95% aur pur continut in aliaj = 23k
de la 99.95 sau mai mult aur pur continut in aliaj = 24k