„Cuget Liber” actionarul Grupului GARANT precizează:

„Probabilitatea ca eu să confund tinichelele cu aur este zero“

 

Virgil Dulea

Pe data de 29 septembrie 2007 efective ale Poliţiei, Gărzii Financiare şi Protecţiei Consumatorului sprijiniţi de DIAS şi Jandarmerie ridicau în urma unei percheziţii cantitatea de 137 kg de aur de la casa de amanet Garant. De atunci au apărut în presă şi foarte multe informaţii contradictorii. Lămurim aceste probleme cu actionarul Grupului GARANT, Virgil Dulea.

 

– Domnule Virgil Dulea, referitor la cantitatea de aur în discuţie, în presă apar ba ridicate, ba confiscate, care este adevărul?
– Obiectele sunt ridicate în vederea cer-cetării, nu confiscate. Dacă erau confiscate puteam ataca în instanţă decizia, în cazul de faţă trebuind să aştept decizia Parchetului, care după 4 ani, încă se lasă aşteptată.
– Aţi prezentat sau nu documente de provenienţă?
– Da, pentru fiecare gram de aur.
– Aţi afirmat că din cantitatea de 137 de kg ridicată au fost înlocuite aproximativ 15 kg de aur cu metal comun. Cum ar fi posibil aşa ceva şi ce probe aveţi în acest sens?
– Prevederile Codului de Procedura Penală sunt de aşa natură încât să asigure o maximă transparenţă şi corectitudine în manipularea acestor bunuri de valoare; adică în momentul ridicării, ele se sigilează în prezenţa proprietarului, se depun la o unitate bancară în prezenţa proprietarului sau al reprezentantului acestuia, se scot din bancă în prezenţa proprietarului, etc pentru a nu exista niciun dubiu.
În cazul de faţă bunurile au fost depuse în prezenţa proprietarului la bancă dar au fost ridicate din bancă, desigilate, sortate şi duse la expertiza ANPC de-a lungul a 45 zile fără a se solicita prezenţa proprietarului.
În urma expertizei a rezultat că aproximativ 15 kg sunt metal comun sau aur foarte slab. Eu lucrez în acest domeniu de 16 ani. Probabilitatea ca eu să ţin în seif metal comun este zero. Ei declară că aşa au spus experţii de la ANPC. Evident că dacă la expertiză duci metal comun nu îţi va spune că este aur. De asemenea, inventarierea obiectelor de aur în cele 48 de ore cât a fost valabilă autorizaţia de percheziţie s-a făcut defectuos în sensul că a intrat şi a ieşit cine a vrut şi cine n-a vrut, nu ni s-a permis decât un singur supraveghetor în condiţiile în care bijuteriile se inventariau de către opt echipe, la opt balanţe, în patru camere diferite, camerele de filmat au fost orientate spre pereţi, etc. O altă neregulă a fost aceea că aproximativ 20 kg nu au fost inventariate, fiind ridicate vrac şi inventariate ulterior la Politie (SIF), stând acolo aproximativ două luni. Deci schimbarea obiectelor se putea face în oricare din aceste etape în care nu au fost respectate prevederile CPP, respectiv cu ocazia inventarierii care s-a făcut la percheziţie, cu ocazia inventarierii lotului ridicat vrac la Poliţie, cu ocazia desigilării şi sortării de către poliţie a lotului retras din bancă, sau câte puţin în fiecare din aceste etape. Mai am şi alte probe pe care însă nu le pot divulga acum.
– Cine e vinovat în opinia dumneavoastră?
– După părerea mea obligaţia asigurării percheziţiei şi inventarierii a revenit şefilor celor două instituţii, respectiv Poliţia Economică (SIF) şi Garda Financiară.
– Aţi solicitat executarea silită a Gărzii Financiare Constanţa pentru cheltuieli de judecată. Chiar atât de importantă este pentru dumneavoastră suma de 5.500 de lei, nu vă e teamă de controale? Aţi intrat în posesia banilor?
– Banii în discuţie, ne-au fost viraţi de către Comisariatul General al Gărzii Financiare. Nu suma a fost importantă ci dorinţa de a aplica o sancţiune morală celor care prin abuzurile lor au prejudiciat bugetul statului (adică tot noi contribuabilii) cu 5.500 de lei. De asemenea, am vrut ca lumea să vadă că nu sunt „dumnezei” aşa cum se cred.
Sunt convins că vor veni în misiune de răzbunare pentru „jignirea suportată”, însă dacă într-un an de control „cu lupa” nu au găsit nimic în neregulă nu văd ce ar putea găsi acum. Mai avem trei procese câştigate în contradictoriu cu Garda Financiară şi suntem în faza de recuperare a cheltuielilor pe care ni le datorează. Adică cu alte cuvinte urmează să îi executăm silit din nou.
– Am găsit pe internet un film al executării Gărzii Financiare în care domnul Comisar Şef Radu Cristian spunea că se îndoieşte că lucraţi corect.
– După 4 ani de cercetări ale Gărzii Financiare, ANAF, etc., domnul Comisar Şef este tot în faza de bănuieli şi supoziţii. Era cazul să aibă deja certitudini!

 

 

SURSA: http://www.cugetliber.ro/stiri-eveniment-probabilitatea-ca-eu-sa-confund-tinichelele-cu-aur-este-zero-115915

 


Toate informatiile, date, text, fotografii, materiale video, mesaje sau alte materiale, indiferent daca au fost afisate in mod public sau transmise individual, privat, revin in responsabiltatea unica a persoanei care a fost sursa unor astfel de materiale. Aceasta inseamna ca dumneavoastra sunteti in intregime responsabili pentru toate materialele pe care le incarcati sau le puneti la dispozitie in mod public in cadrul site-ului.